SLOTBOOKING FRANCAIS ENGLISH Sitemap
 
 

Laatste nieuws...

Gheys breidt opslag- en vervoercapaciteit uit

Transport Gheys uit Mol investeert volop in de uitbreiding van zowel de opslagcapaciteit van de terminal in Mol, als van de vervoercapaciteit via de weg en het water.

Groep Gheys nam de terminal langs het kanaal Dessel-Kwaadmechelen en een nieuw magazijn van 10.000 m² vier jaar geleden in gebruik. De opslagruimte werd de voorbije jaren al eens uitgebreid tot 15.000 m² en momenteel wordt daar nog eens een unit van 5.000 m² aan toegevoegd. Ook de vervoercapaciteit van de dagelijkse binnenvaartshuttle tussen Mol en de haven van Antwerpen werd aangepast aan de toenemende vraag. Waar aanvankelijk gestart werd met twee schepen van 32 TEU, worden nu twee barges met elk een capaciteit van 60 TEU ingezet.

Toen Gheys in 2007 met zijn binnenvaarshuttle van start ging, werd op ongeveer 10.000 TEU op jaarbasis gemikt. Momenteel worden maandelijks echter al tussen 1.850 en 2.000 TEU vervoerd, zodat op jaarbasis op 20.000 TEU mag gerekend worden, aldus commercial manager Ruben Swerts. Het gaat voornamelijk om import en export voor bedrijven uit de regio met onder meer het Lommel Kristalpark en Noord-Limburg. Zo worden bijvoorbeeld granulaten in containers met in-line bags per binnenschip aangevoerd. Op de site is ook een silo park en zijn er machines voor het opzakken, verpakken en palletiseren van de granulaten.

Ook de wegtransportcapaciteit werd uitgebreid. Zo investeerde Gheys in een twintigtal nieuwe ‘special’ chassis. Het gaat onder meer om verticaal chassis en rotary valve chassis. Gheys Transport heeft verder nog zijn douanediensten uitgebreid en ook de procedure opgestart voor AEO-erkenning.terug