SLOTBOOKING FRANCAIS ENGLISH Sitemap
 
 

Laatste nieuws...

Dow verkoopt site van 34 ha aan Groep Gheys

Groep Gheys gaat een terrein van 34 hectare industriegrond in Tessenderlo kopen. Dat is nu eigendom van Dow. Jones Lang LaSalle was in juni vorig jaar aangesteld om de site te verkopen, nadat de chemiegroep beslist had om er de activiteiten stop te zetten.

Groep Gheys en Dow Belgium hebben nu een akkoord bereikt over de verkoop.

De industriële site van 34 hectare bevindt zich op het grensgebied van de gemeente Tessenderlo en de stad Beringen, tussen de E313 Antwerpen-Luik en het Albertkanaal. De site beschikt over een eigen spooraansluiting en heeft rechtstreek toegang tot het water met een uitgestrekte kade aan het insteekdok van het Albertkanaal.

Voor Groep Gheys gaat het om een strategische aankoop, die haar bestaande vestiging van 22 hectare in Beringen rechtstreeks met het Albertkanaal verbindt. Op de terreinen zal de groep haar logistieke activiteiten verder uitbouwen door onder meer te investeren in de bouw van extra opslagcapaciteit.

De Groep Gheys, met hoofdzetel in Mol, is zowel actief in internationaal transport als in logistiek, warehousing en silostockage. De specialiteit is (petro)chemie. In Mol heeft de groep al een eigen binnenvaartterminal met overslagfaciliteiten.terug