SLOTBOOKING FRANCAIS ENGLISH Sitemap
 
 

Laatste nieuws...

Nieuwsarchief

Juli 2011

Om de huidige capaciteit van onze containerterminal uit te breiden, wordt er een nieuw warehouse van 5000 m² aan onze inland containerterminal te B-2400 Mol gebouwd. In dit bonded warehouse zal een automatische scheurlijn komen. Dit nieuwe magazijn zal begin 2012 klaar zijn. Om de huidige capaciteit van ons magazijn in Beringen te vergoten, zal ook daar aan de bouw van een nieuw, bonded warehouse van 10.000 m² begonnen worden. Dit nieuwe magazijn zal klaar zijn in november 2011. Om de service naar onze klanten toe te verbeteren en te verhogen, zal onze huifplanning (ong. 30 eigen trailers) vanaf september 2011 mee geïntegreerd worden in onze forwarding afdeling. Dit moet resulteren in het aanbieden van meer mogelijkheden aan onze klanten.

Mei 2011

Transport Gheys heeft de afgelopen maanden 10 nieuwe LAG bulkopleggers en 11 MAN trekkers in gebruik genomen.

April 2011

2 Nieuwe magazijnen van elk 5.000m² zijn klaar voor ingebruikname in BLC Beringen, wat het totaal magazijnruimte op 45.000m² brengt. 

April 2010 

Transport Gheys neemt drie nieuwe MAN trekkers in dienst. Eerste levering is voorzien begin mei. 

Oktober 2009

Transport Gheys neemt vijf nieuwe trekkers in dienst voor internationaal vervoer. Het gaat om Iveco Stralis trekkers. Tijdens de job zullen deze nieuwe trekkers meer comfort, meer vermogen en meer werkplezier bieden. 

Juli 2009 

De Mustang, een barge die we "vast in dienst hebben" sinds december 2007, is onze slagader voor het transport tussen de Zeehaven van Antwerpen en de terminal in Mol. Deze kan 54 TEU (20 FT) containers in 1 reis meenemen, op het Albertkanaal zelfs 81.

Juni 2009

Luchtfoto van de nieuwe SABIC PP Automotive Compounding fabriek te Genk. Belgian Logistic Center nv verzorgt de volledige logistieke afwikkeling in deze fabriek. 

November 2008 PERSBERICHT

Genk, 24 september 2008 : Belgian Logistic Center nv (BLC) verzorgt vanaf 1 september 2009 de volledige logistieke afwikkeling van de SABIC PP Automotive Compounding fabriek te Genk. Reeds 30 jaar verzorgt BLC de interne logistiek binnen een aantal petrochemische fabrieken in Antwerpen, Kempen en Limburg. Binnen deze activiteit stellen zij een 100-tal medewerkers tewerk. Het samenwerkingscontract met SABIC is het eerste project waar de firma BLC de volledige on-site logistieke infrastructuur levert: afzaksilo’s, een 100-tal voorraadsilo’s, 17.500 m² warehouses en verpakkingsmachines. Transport Gheys verzorgt de nodige transportdiensten.

Voor BLC betreft het hier een investering in de logistieke infrastructuur van meer dan 22 miljoen Euro. BLC zal op de site te Genk een 25-tal mensen tewerkstellen. De totale tewerkstelling op de site zal 100 personen bedragen. Zowel voor SABIC als voor BLC is deze nieuwe plant en de samenwerking tussen beide bedrijven een belangrijke stap in hun strategie naar de toekomst toe.

Mark Neville (Business Unit Director SABIC PP Automotive): “SABIC, wat staat voor Saudi Basic Industries Corporation, is gevestigd in Saudi-Arabië met hoofdzetel in Riyadh. SABIC is een fabrikant van petrochemische producten, onder andere voor de auto-industrie. Het bedrijf heeft Genk uitgekozen voor de bouw van een nieuwe productie-eenheid voor de aanmaak van kunststofkorrels voor de automobielsector in West-, Centraal-, en Oost-Europa. De nieuwe fabriek moet operationeel zijn in 2010. In de beginfase zal het bedrijf 75 mensen tewerkstellen.” “SABIC wil zijn productie voor de automobielsector de komende jaren ook gevoelig uitbreiden en de bouw van de fabriek in Genk past dan ook in deze strategie.”

Erik Vande Paer (afgevaardigd bestuurder van BLC): “Wij zijn reeds enkele decennia actief als toonaangevende aanbieder van diverse logistieke- en transportdiensten voor Belgische en Europese petrochemische bedrijven. De laatste jaren echter en ook mede door onze inland containerterminal - waar wij alle logistieke diensten aanbieden die onze klanten wensen - werken wij ook meer voor petrochemische spelers die bepaalde goederen versturen vanuit het Midden- en Verre Oosten naar Europa.” “De firma Zeppelin, gevestigd in Genk, is de hoofdaannemer die zowel de logistieke infrastructuur als de productie-eenheid bouwt. ING België NV heeft via haar sectorspecialisten transport en logistiek de investering voor BLC mogelijk gemaakt.”

Voor meer info: www.sabic.com  - www.zeppelin.com - www.ing.com

Juni 2008

De binnenvaartterminal te Mol ontvangt wekelijks binnenvaartschepen met rollen staal vanuit Charleroi. Per levering 1300 Ton, wat overeenkomt met een 50 tal vrachtwagenritten. Voorheen werd dit staal allemaal via de weg aangeleverd tot bij de fabriek. Nu echter slechts een beperkte wegshuttle tussen de kade en de verwerker. Nadat het staal verwerkt is tot bouwmatten en hekwerk verzorgt Gheys Transport het volledige transport van de afgewerkte producten voor de Duitse markt.

Maart 2008

Belgian logistic Center heeft begin maart 32 x 308 silo's extra in gebruik genomen. Dit brengt het totaal aantal silo's in Beringen op 220. In Mol zijn er vandaag 55 silo's. Een volgende fase voor uitbreiding zit momenteel in onderzoeksfase. De extra silocapaciteit in Mol is een uitbreiding in het verlengde van de bestaande terminal met kades en het bestaande warehouse met een totaal oppervlakte van 15.000m². Naast het transport en de behandeling van diverse plastics, welke nog steeds de thuismarkt is van Transport Gheys en Belgian Logistic Center, is de terminal in Mol van start gegaan met diverse logistieke activiteiten in de staal sector. Zowel coils, platen, lange bundels en staal in bulk kunnen behandeld en gestockeerd worden.

Juli 2007

De start van de bouwwerken voor het nieuwe magazijn te Mol zijn aangevat. Het magazijn zal een oppervlakte van 10.000m² beslaan. Verwacht wordt dat het magazijn in het najaar van 2007, periode oktober - november, wordt opgeleverd.terug